onsdag 30. mai 2012

Hjemmelagde energibarer

Titter innom med en oppskrift :) Samboeren min lurte på om jeg kunne lage müslibarer til han som han kunne ha med seg når han tar lengre treningsøkter, som ved sykling, fjellet eller padleturer. Og det kunne la seg ordne, så undertegnede satte i gang med denne oppskriften:

2 egg
2 dl brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl havregryn (store) Kan være små også, men det var store vi hadde i skapet :)
ca 100 gram soltørkede tranebær (eller evt.. annen tørket frukt)
ca 50 gram rosiner
200 gram mørk sjokolade. (Det ble ca 200 g sjokolade, for man må regne med litt svinn når man setter den velkjente bukken til å passe havresekken..)

Man kan også bruke hakkede nøtter og mandler i stedet for havregryn.

Varm opp stekeovnen til 175 grader.



                                  Visp sammen  egg, sukker og vaniljesukker. Hakk opp sjokoladen, tranebærene og rosinene og tilsett i røren. Men ikke i for små biter, for da vil ikke barene henge sammen. Bland så i havregryna.

Ha røren i en smurt form. Juster røren din etter størrelsen på formen, slik at barene får riktig tykkelse. Min form er ca 25x15 cm.
Trykk røren godt ned i formen, og prøv å få en jevn overflate.
La den steke i ovnen i 25-30 minutter.

La den stå til avkjøling en god stund før du deler den opp i passe stykker. Det kan ta mange timer før den er skikkelig avkjølt, men det blir desto lettere og mindre klissete å dele opp stykkene. 
Søte og gode, akkurat slik vi liker det :)

De er fulle av energi, og de passer perfekt under/etter trening for å holde piffen oppe. Også fine for hele familien å ta med seg på fjellturer eller andre aktive utflukter. 
Men jeg syns de var så gode, så jeg kan jo godt tenke meg å ha disse som snacks på en lørdagskveld også!

Man kan lagre de i bokser, og de holder seg i flere uker.
Så da er det bare for deg å sette i gang med energibar-kokkelering ;)
Lykke til 

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...