2 egg
2 dl brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl havregryn (store) Kan være små også, men det var store vi hadde i skapet :)
ca 100 gram soltørkede tranebær (eller evt.. annen tørket frukt)
ca 50 gram rosiner
200 gram mørk sjokolade. (Det ble ca 200 g sjokolade, for man må regne med litt svinn når man setter den velkjente bukken til å passe havresekken..)
Man kan også bruke hakkede nøtter og mandler i stedet for havregryn.
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
Ha røren i en smurt form. Juster røren din etter størrelsen på formen, slik at barene får riktig tykkelse. Min form er ca 25x15 cm.
Trykk røren godt ned i formen, og prøv å få en jevn overflate.
La den steke i ovnen i 25-30 minutter.
La den stå til avkjøling en god stund før du deler den opp i passe stykker. Det kan ta mange timer før den er skikkelig avkjølt, men det blir desto lettere og mindre klissete å dele opp stykkene.
Søte og gode, akkurat slik vi liker det :)
De er fulle av energi, og de passer perfekt under/etter trening for å holde piffen oppe. Også fine for hele familien å ta med seg på fjellturer eller andre aktive utflukter.
Men jeg syns de var så gode, så jeg kan jo godt tenke meg å ha disse som snacks på en lørdagskveld også!
Man kan lagre de i bokser, og de holder seg i flere uker.
Så da er det bare for deg å sette i gang med energibar-kokkelering ;)
Lykke til
♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar