fredag 15. november 2013

Gjør-det-selv- stjerne

Selvgjort er velgjort, ihvertfall når det er ganske enkelt og uavanserte greier. Som disse stjernene som du videre skal få en liten innføring i. :)
1. Du trenger to kvadratiske ark, begge like store. Her er det fint å bruke litt stivere ark, men ark med vanlig tykkelse går også fint. De følgende punktene må du gjøre på begge arkene for å tilslutt danne en stjerne. 
2. Brett arket som markert på bildet.
3. Klipp et hakk inn på bretten på hver langside, ca halveis mot midten. Brett deretter inn mot den bretten som ikke er klippet hakk i, slik at det danner en spiss. Dette gjøres slik at du har 4 spisser.
4. Ha på lim på den ene siden av spissen og fold den andre siden over. Gjøres på alle 4 spissene. 
5. Ha på lim i hvert av hjørnene på undersiden av stjernen. 
6. Sett så sammen de to stjernene for å danne èn stjerne. Kan trykkes lett mot hverandre for bedre hold, men pass på ikke trykk for hard for da kan de rivne.

Og stjernen blir tilslutt seende slik ut:
Veldig fine og dekorative. Utseendet velger man selv, alt etter hva papir man velger å ta. Man kan også lime tøy utenpå papiret (før man bretter), det gir en fin effekt. 
Størrelsen på stjernene velger man også selv,alt etter hvor stort papir man har. Man kan lage søte små som kan henges på juletreet, eller kjempestore som man kan henge i vinduet. 
Var de ikke fine og lettvindte vel ?:) 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Takk. Denne har jeg ventet på. Lærte dette i fjor, men hadde glemt det. Nå skal det lages stjerner! D

Living laVida sa...

Hei Drude! Så hyggelig at bloggen min kunne være til hjelp! :)
Ha en fin førjulstid med laging av stjerner og det som ellers hører med :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...