søndag 20. mai 2012

tid for utemøbler

I dag har vi endelig hatt en liten smak av sommer, med sol hele dagen. Men med en litt kald trekk ble ikke det helt den sommervarmen vi her på Vestlandet har lengtet etter. Men når fant man seg en lun krok, varmet sola godt, og jeg er noen fregner rikere på nesen :)
Fint vær betyr også utehygge, og på tide å finne frem noe å sitte på og ved. Eneste utemøblementet vi eier for tiden er et gammelt bord fra mormor, som ble stående ute hele sommeren og høsten i fjor (og da regnet det jevnt og trutt). Og det bærer det preg av nå, ganske så shabby...ikke så chic!
Så dette bordet må få seg en make-over. Jeg ser for meg to alternativer; male bena hvite/eller beholde de slik de er og pusse ned bordplaten og beise den i en gråfarge (lignende den gråfargen som er på golvet under bordet) eller så bare male hele bordet i en mørkgrå farge. Hva tror dere? Noen andre godt tips? :)
Kommer selvfølgelig an på hvilke stoler vi velger å kjøpe til, men grå er egentlig ganske anvendelig til det meste. 
Men dette bordet er veldig lite, så vi må ha et større spisebord også. Med plass til 6-8 personer. Godt med god plass når man har grill-gjester.
Dette bordet fra Jysk er en god kandidat, et stort pluss er at det er vedlikeholdsfritt! 
Denne gruppen fra Oasen Hageland er en favoritt, elsker stolene og fargen på denne gruppen. Minuset er at det er glassplate på bordet, syns det er litt upraktisk når man har små barn med klissete fingre som setter merker og at bordet er litt lite for 6 personer.
Denne gruppen var tøff også, fra Oasen Hageland. Litt strammere i linjene, men liker fargene på bordet og stolene. 

Jeg ser stort sett på spisegrupper, siden jeg ikke liker så godt de lave bordene som mange av de sofagruppene har. Ikke noe gode å sitte og spise ved.
Men prisene varierer,og det er selvfølgelig de aller fineste som er de dyreste også...typisk!Og med de sommerene vi har hatt her de siste årene, har det ikke vært stort behov for utemøbler. Så da er det litt surt å bruke mange penger på fine hagemøbler som man ikke får nytte av. Kanskje man bør smøre seg med tålmodighet å vente til salget starter? Men det er jo en sjanse for at det man har blinket seg ut er utsolgt eller ikke på salg....og det også er jo typisk!
Men først så får vi pusse opp Mormors bord, det duger fint det hvis vi ikke blir med enn 4 til bords :)
Krysser fingrene for en nydelig sommer, med mye grillings og altan-kos!

2 kommentarer:

Jatte sa...

Er utrolig mye lekkert på utemøbel fronten!!

Ha en fin ny uke,
klem jatte♥

www.ragnhild-lykke.blogspot.no sa...

Altfor mye flott å velge mellom, alle alternativene dine var fine- så det blir nok flott uansett!
Blir spennende å se, ha en flott uke!
Klem r

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...