søndag 2. august 2009

Litt ferieminner..

Borte bra, men hjemme best!! Det er jammen sant!Det er godt å komme seg litt bort, men det er da desto bedre å komme hjem også! Vi kom hjem fredagskveld, og det var en kjempeglad liten jente som ble gjenforent med alle lekene sine. Bamsene fikk noen gode koser, og de fleste lekene måtte lekes litt med før det skulle soves i go`sengen sin:)

Vi har hatt det veldig koselig på tur. Gjort på mye forskjellig. I Danmark var vi i dyrepark, i Odense, København, på flere gjenbruksbutikker ;), og det mest imponerende var nok Egeskov Slot. Vil gjerne vise dere litt fra det slottet. Anbefaler virkelig en tur dit når anledningen byr seg!
Slottet er i dag kjent som Europas best bevarte vannborg. Hagen rundt var virkelig imponerende. Det må nok være mange mennesker i sving for å holde den så flott og velstelt!
Bilde:www.egeskov.dk
Slottet har mange museèr for feks veteranbilder og motorsykler, dukker og dukkevogner. Det er også mulig å få komme inn på slottet å se. Mye flott å se der inne. Noe som var verdt turen inn var "Titanias Palass".
Verdens nok mest eventyrlige dukkehus: Titanias Palads, er udført af den engelske maler og officer Sir Nevile Wilkinson og en stab af fremragende håndværkere. Det var Sir Neviles lille datter Guendolen, der bad sin far om at lave huset til de små alfer hun havde set ude i haven. Hun var overbevist om at de boede i huler under jorden og de burde have et fint hus at bo i. Det tog Sir Nevile 15 år at fuldføre opgaven sammen med en flok dygtige håndværkere. Paladset indeholder ikke mindre en 3.000 dele, heraf mange små kunstskatte som er samlet fra hele verden. Teksten er hentet fra slottets hjemmeside www.egeskov.dk


Disse små møblene er virkelig forseggjorte, med tanke på at de er miniatyr. Utskjæringer og småsmå detaljer. Ikke rart det tok 15 år og gjøre det hele ferdig!

Kvelden ble avsluttet med fyrverkeri over slottet kl 23.
Her er Spurven som snuser litt på blomstene i den store hagen ved slottet :)
Om en vil vite mer, ta turen innom http://www.egeskov.dk/. Der er flere bilder og mer info om ulike aktiviteter og severdigheter ved slottet!

Ønsker alle en god søndagskveld :) Fader ut av innlegget med et bilde av go`jenta som koser seg med en nektarin, den nye favorittfrukta hennes :)

2 kommentarer:

Mitt lille hjem sa...

TUSEN TAKK for veldig hyggelig kommentar hos meg!

Ha en flott & inspirerende uke :)

Prinsesse Elin sa...

Hei hei
Ja slottet er fantastisk. Jeg digger Danmark og vi har feriert mye i disse traktene. Tenk om Norge hadde vært like god på slott å herregårder som både Danmark og Sverige. Men vi får nyte synet i nabolandene:) Takk for titten. klemmer:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...