mandag 19. november 2012

Gjør det selv;Snowglobe

I helgen hadde vi juleverksted her hjemme hos oss. 8 barn, kos og kaos! :) Vi baket pepperkaker og laget hjemmelagede snø-globuser.
Tenkte i kveld å tipse dere om hvordan dere lager slike. En fin og koselig aktivitet, både hjemme og på barnehage (om noen jobber der og vil ha et tips :) ).
Det du trenger:
Store syltetøyglass (størrelsen kommer an på hva du vil putte i de)
Glitter 
Figurer til å ha inni
Evt. dekor (plastgrener, plastblomster ol. som tåler å være i vann)
Glycerin (kjøpes på apotek)
Limpistol evt. lim som sitter godt i vann
How to:
Du limer det du ønsker å ha i snø-globusen på lokket. Men før du limer det fast må du sjekke at det blir plass inni glasset, ved å tre glasset over figurene. La limen tørke godt før du skrur lokket på.
Ha vann i glasset, nesten helt fult. Dryss glitter opp i vannet, er ikke så mye som skal til, ellers blir vannet ganske gromsete. Drypp 3-4 dråper med glycerin i vannet og rør rundt. Glycerinen gjør vannet seigt, slik at glitteret daler sakte og fint ned når man vender snø-globusen.
Putt lokket med de pålimte figurene på plass,og skru fast. For å være ekstra sikker på at det holdes på plass, ta en stripe med lim langs kanten på lokket.
Her er våre bidrag til juleverkstedet! 
Min helt til høgre fikk litt lite vann, så stakkaren inni der ser ut som han står og gisper etter luft! 
Veldig lettvint å lage slike og stas for barna og plukke seg ut figurer og lime inni. Også en god mulighet til å bli kvitt noen av de småfigurene som ligger og slenger overalt (ihvertfall finner jeg slike småsaker her hjemme hele tiden)!
Har dere tilgang på en lamineringsmaskin, så er det kjempestilig å ta helfigur bilder av barna og skrive dem ut i små størrelser, laminere dem og putte dem inni slike snø-globuser. Koselig gave til besteforeldre!
Håper du fikk noen ideèr til en jule-aktivitet!

1 kommentar:

toves sammensurium sa...

For en artig idè!!:)
Ser du også falt for det tøffe bordet på Herlighet - det var du ikke alene om;)
Men før nytt bord står ny sofa på ønskelisten så det får nok vente...det også:utrolig mye tøft og fristende,og en kjempekoslig kveld for oss bloggere.Gleder meg allerede til neste treff - håper det ikke blir for lenge til :)
Tove:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...