mandag 10. juni 2013

fjong på håret med en sokk!!

Hei, remember me?! :) Skralt med blogging, skralt med motivasjon og inspirasjon for tiden også. Men men...satser på det kommer sammen med sommersola! 
Er innom i dag for å vise dere et superenkelt tips til den tradisjonelle "ballerina-tuten", hvor man ruller ringen på. 
Vida har endelig begynt å få en grei lengde på håret, slik at jeg kan få leke litt frisør og lage fine frisyrer på ho. (Ho har arvet hårveksten til mora; vokser sakte og er tynt). Men med denne metoden jeg skal vise dere nå kan man selv med tynt hår få en tykk og fyldig "ballerina-tut".

Har du ikke en Donut (en skummaktig ring som kan kjøpes på feks Glitter), så kan man kjempelett lage en selv. Siden Vida har veldig lyst hår og som sagt tynt,så kan ikke ho bruke min donut som er mørkebrun, den ville garantert vist igjennom håret. Defor tok jeg en offwhite sokk, ganske lik Vida sin hårfarge, og klipte av tåen på sokken.

Så rullet jeg den til en ring, som dette;
Etter at den var rullet og klar, lagde jeg en hestehale på Vida, litt høyt på hodet. Men det er jo valgfritt, alt etter hvor man ønsker å ha tuten.
Tre ringen litt inn på hestehalen, stopp litt høyere opp enn midten. 
Hold i donuten og fordel håret rundt hele ringen og putt håret inn under donuten. 
Vida har ujevn lengde på håret, derfor vil noen tuster stikke ut. Men det vil rulles inn i håret sammen med resten. 
Så begynner det magiske :) Ta tak i donuten med pekefineren på undersiden og tommelen på topp. Så på en måte ruller du ringen mot hårstrikken ved å trykke pekefingeren oppover mens du ruller/drar donuten nedover med tomlene. 
Tuten vil bli fastere og ta mer form etterhvert som man ruller. 
Og voilà: 
Enkel og supersøt sommerfrisyre!
Pynt gjerne med en liten blomst eller en sløyfe på siden av tuten, og sammen med en sommerkjole er denne frisyren perfekt, både for stor og liten prinsesse! :)

Når man har fått teken på denne teknikken, er denne frisyren gjort på et par-tre minutter!
Fin på håret i en fei!
Lykke til :)Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...